Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

En nu bij de les blijven

Het vertrouwen in de overheid is spectaculair toegenomen.

 

In november was dat vertrouwen nog maar 29%. Beschamend laag. Met het aantreden van de regering Schoof is dat geklommen naar 49%. Op de keeper beschouwd is dat vreemd, in die zin dat de overheid groter is dan de regering, en de nieuwe regering nog niets heeft laten zien, behalve ‘gelekte’ intenties. Door de vraagstelling weten we niet wat degene die antwoordde op het netvlies had. Bedenk dat ook velen die fanatiek te hoop lopen tegen het nieuwe kabinet wel degelijk aan kunnen geven dat ze vertrouwen houden in de overheid, waarbij ze eerder denken aan de ambtenarij van wie ze verwachten dat die de regering dwars zal zitten waar ze kunnen om de ‘Agenda’ die Rutte en de zijnen voor járen hebben volgeschreven erdoor te drukken. 

 

Je moet altijd voorzichtig zijn met het extrapoleren vanuit ‘peilingen’, of de ‘postings’ die voorbijkomen in je ’tijdlijn’ op het ‘platform’ waar je staat ingeschreven, de ‘reacties’ op je eigen bijdragen, de ‘likes’, of de ’tunnelvisie’ in je krant, of in je favoriete ’Talkshow’. Dit zijn extreem instabiele tijden, en zelfs een vertrouwen van slechts 49% in de overheid als geheel is bedenkelijk laag. Zeker als je op voorhand de conclusie kunt trekken dat er grote verschillen zitten tussen de mensen die hun vertrouwen uitspreken. Er zitten ‘vreemde eikels’ tussen! 

 

Mijn eigen grootste ergernis zijn niet de mensen met een andere mening, maar de inconsequente mensen. De mensen met ergernissen of angsten die ze zelf helpen bevorderen. De mensen die een snelweg blokkeren uit angst voor klimaatverandering die, in hun eigen lezing, het gevolg is van de ‘uitstoot’, die ze op die manier bevorderen. Filevorming, omrijden, hun eigen trektocht naar de afgesproken lokatie, en alle politie en media-aandacht eromheen genereert ‘uitstoot’ die vermeden had kunnen worden. In mijn beleving is die hele kwestie nou typisch iets wat je zou moeten beslechten met valide argumenten, onweerlegbare feiten, en betrouwbare predicties, die echter allen niet voorhanden zijn, dus dan maar drammen? Waar zit je verstand?

 

Eenmaal en andermaal benadruk ik dat ik zelf wel degelijk mijn best doe om betere opties te kiezen, binnen voor mij valide criteria, en ik moedig de discussie over wat nou positief is, en wat negatief, aan. Daarom zit ik ook zo in mijn maag met klimaathysterici die geen video met ‘klimaatporno’ missen, en dreigen met hel en verdoemenis, vanwege overstromingen in het regenseizoen en bosbranden als gevolg van droogte in de zomer, terwijl ze tegelijkertijd de dammen en waterkeringen in Europa slopen. Hoe rijm je dat? 

 

We kennen D66 als de politieke groepering die hypermoderne elektriciteitscentrales tot sluiting dwingt, om vervolgens een ‘alles en iedereen elektrisch’ agenda in de armen te vliegen, waarbij we die elektriciteit uit ‘Bruinkool’ oost Europa en Oekraïne weghalen, en ons ’netwerk’ niet op orde is. Terwijl we het hele land volplempen met energieslurpendedatacenters’, nauw samenhangend met ‘Big Government’, die permanent een dieselgenerator ’standby’ hebben draaien omdat ze zich geen stroomuitval kunnen veroorloven, en elektra uit zon en wind niet zeker is. Dat is al krankzinnig, maar dan bepleit je bovendien de influx van grote groepen ‘nieuwe Nederlanders’, waar we geen woonruimte voor hebben, en die indirect, de ‘hulp’ die ze nodig hebben meegerekend, karrevrachten extra ‘uitstoot’ genereren in ons reeds dichtbevolkte Nederland, en als je dan zegt: ‘Ho eens even! Hoe rijm je dat met dat streven naar beperking van de uitstoot?’, dan ben je een ‘racist’. 

 

Maar het wordt nog erger. Want diezelfde partij (maar vlak de rest vooral niet uit!), staat te springen en te dansen van plezier op weg naar méér oorlog met Rusland, en stevige investeringen in de productie van wapens, munitie en legereenheden, traditioneel een stevige aderlating voor de échte economie en de welvaart, bij een enorme opschaling van de ‘uitstoot’ en verspilling van grondstoffen, terwijl die hele oorlog op een lome achternamiddag te voorkomen was geweest, als diplomaten en politici de ‘signalen’ hadden opgepakt, en na Poetin’s toespraak tot zijn vrienden van de NAVO, en de verzamelde wereldpers, in 2007 in München, hadden aangegrepen om te komen tot een stevige veiligheidsarchitectuur voor Europa, waar hij in die toespraak om vroeg. Maar nee, de NAVO en de EU moesten en zouden uitbreiden in oostelijke richting, waarbij ze plannen ontwikkelden om Rusland economisch zwaar te belasten middels sancties, en zodoende te destabiliseren, om dat grootste land ter wereld, rijk aan grondstoffen en atoomwapens, op te kunnen knippen in wingewesten. Hoe haal je het in je doodzieke hoofd?!?

 

Omdat het ’slimme plan’, waarin was voorzien dat er een gewapend treffen zou komen tussen Oekraïne en Rusland rondom de ‘Donbas’ en de Krim, dat eerder afscheid nam van ‘Kiev’ nadat ‘Team Nuland’ er, namens het ‘collectieve westen’, de macht had gegrepen, in 2022 volledig uit de bocht vliegt, en de ’Sanctions from Hell’ de Russische economie niet als een kaartenhuis ineen doen storten, zoals verwacht, maar juist na een korte dip veel sterker maken, blaast de NAVO ook nog de ’Northstream’ gaspijpleiding op, en creëert daarmee de grootste door mensen veroorzaakte klimaatramp ooit, met een enorme uitstoot van methaan, en geen ‘piep’ uit de hoek van de klimaathysterici. Hoe dan? Die actie zorgt er tevens voor dat wat er nog restte aan industriële capaciteit in Duitsland instort, wat wordt ‘opgevangen’ door de geldpers aan te zetten, met gierende inflatie tot gevolg, nadat het beleid rond ‘Covid’ ook al een enorme aanslag was geweest op de échte economie. Niet alleen dat, maar vervolgens moet gas dat eerder per pijpleiding ‘schoon’ naar Europa kwam, nu per schip worden aangevoerd, wat een ‘uitstoot’ genereert waar de honden geen brood van lusten. Maar het is die koe in de wei, en mijn brommer die geslacht en verboden moeten worden om de aarde te redden. Dan ben je gewoon hartstikke ‘van Lotje’!

 

Zonder zelfs maar de indruk te willen wekken dat die mensen die nu ineens weer vertrouwen hebben in de overheid er net zo tegenaan kijken als ik, durf ik wel te stellen dat er een loodzware last rust op de schouders van Dick Schoof, en de partijen die zijn regering steunen, om ‘het’ waar te maken. Dat ‘het’ is dat mensen, vóór alles, hun welvaart en welzijn terug willen, en in vrede en veiligheid kunnen leven. Terwijl er een ‘Agenda’ ligt van dichtgetimmerd beleid en verplichtingen, zeker met betrekking tot de liefhebbers van oorlog met Rusland, die je niet zomaar kunt slopen, om alsnog wat nuttigs te gaan doen met het geld van de belastingbetaler. Zoals investeren in een netwerk ten bate van de elektriciteitsvoorziening dat wél toekomstbestendig is. En het vinden van elektrische ‘toepassingen’ die minimaal gelijkwaardig zijn aan ‘toepassingen’ die gebruik maken van ‘fossiel’, en die niet schreeuwend duur en vreselijk onhandig zijn. Of het bouwen van dammen inplaats van ze te slopen. Maak van het Markermeer een natuurlijk energiereservoir door water erin te pompen als er voldoende zonnestroom en stroom uit wind is, en overproductie in andere centrales, om het er via turbines weer uit te halen als dat niet het geval is, met als bijkomende toepassing het ontlasten van ons verzuipende land, omdat ze elders in Europa de dammen weghalen. 

 

Tevens zou het een miscalculatie zijn als de politici die dit kabinet in elkaar hebben geknutseld zichzelf feliciteren met 49% steun vanuit de samenleving. Binnen die 49% zitten zonder meer ook burgers die het bloed van Wilders, van der Plas, Omtzigt, Yeşilgöz, en politici uit die partijen, wel kunnen drinken, en geen kans onbenut zullen laten om de overheid, wat ze in de Verenigde Staten de ‘Deep State’ noemen, te gebruiken om het werk van de ministersploeg te frustreren, en die partijen waar mogelijk van binnenuit te destabiliseren. Wilders, met name, neemt geen gas terug, al heeft hij volop concessies gedaan in het overleg dat leidde tot dit kabinet dat zwaar leunt op de zetels die zijn partij inbrengt, en door PvdA-coryfeeën in elkaar is gezet. Waar dat bedoeld is als een tegenwicht tegen de neiging binnen regeringspartijen om zich volledig in te laten kapselen door het ‘warme bad’ van de macht, en niet uit te komen bij totale zelfverloochening, begrijp en waardeer ik het, ook al ben ik het veel vaker niet met hem eens dan wel, meer in het bijzonder waar zijn ’toonzetting’ een dialoog niet echt bevordert. Terwijl ook ‘Brusselvól op de rem zal staan. Het zal, mede daardoor, wel een zekere ‘lenigheid’ vergen van de andere partijen, en de ministers, om bij de les te blijven. Welvaart, welzijn, veiligheid en vrede. 

 

Go Back

Comment